Welkom

Op de website van de Koninklijke Vlaamse Onafhankelijke Ruiters. Op deze site alle info over onze wedstrijden, rankings en het laatste nieuws van de KVOR.

Volg ons ook via facebookpagina (klik hier) waar we jullie op de hoogte houden van komende wedstrijden 

Spotlight

 • OPGELET, vanaf 2024 dienen alle pony’s gemeten en geregistreerd te zijn als pony, ook voor K.VOR Promo wedstrijden 

  Op woensdag 21 februari 2024 om 17u30 tem 19u zal de K.VOR een metingsmoment organiseren bij Stal Ceulemans in Sint- Katelijne-Waver. 

  Inschrijven verplicht.

  Je kan uw plaats reserveren door een mail te sturen met de gegevens over uw pony (naam, ueln- en chipnummer) naar kristel@groep-ceulemans.be. De kostprijs voor deze meting bedraagt €30,00 (ter plaatse te betalen). Vergeet ook niet uw paspoort van de pony mee te brengen.

   

  Metingscertificaat pony’s

  Een pony kan pas worden ingeschreven voor ponyproeven, tot en met nationaal niveau, als deze over een metingsattest beschikt. Het nationaal metingscertificaat kan je verkrijgen via een FEI dierenarts die je op de onderstaande lijst kan terugvinden. Enkel deze dierenartsen mogen dit certificaat uitschrijven.

  Pony’s die voor de eerste keer gemeten worden en niet hoger zijn dan 137 cm (zonder ijzers) en 138 cm (met ijzers) zijn levenslang in orde. Pony’s die bij een eerste meting groter zijn, dienen tot en met hun 7ste levensjaar gemeten te worden.
  Als men een pony, die ouder is dan 7 jaar, voor het eerst immatriculeert moet deze ook eenmalig gemeten worden.

  Het metingscertificaat mag nadien per mail of per post naar KBRSF worden opgestuurd, zodat wij dit kunnen registeren in de immatriculatie van de pony. Als de pony nog niet over een immatriculatienummer beschikt, dient u eerst de immatriculatie in orde te brengen en nadien het attest op te sturen.

  Opgelet: Een meting via een stamboek is niet geldig! Een buitenlands nationaal metingscertificaat op basis van FEI-reglement wordt echter wel aanvaard.

  Erkende dierenartsen voor metingen van pony’s kan u terug vinden via website –
  rubriek paarden – meting ponys

   

  Op woensdag 21 februari 2024 om 17u30 tem 19u zal de K.VOR een metingsmoment organiseren bij Stal Ceulemans in Sint- Katelijne-Waver. 

  Inschrijven verplicht.

  Je kan uw plaats reserveren door een mail te sturen met de gegevens over uw pony (naam, ueln- en chipnummer) naar kristel@groep-ceulemans.be. De kostprijs voor deze meting bedraagt €30,00 (ter plaatse te betalen). Vergeet ook niet uw paspoort van de pony mee te brengen.

 

 • Alle officiele resultaten van onze jumping en dressuur wedstrijden kan je vinden op de website van Equibel, klik hier.

 

 • Alle startlijsten en resultaten kan je vinden op de website van Equipe, klik hier
   

 

Laatste nieuws

Dressuur- en springcommissie

27-12-2023 · ALGEMEEN

Spring- en dressuurcommissie K.VOR anno 2024   Beste Commissieleden, beste leden In 2024 gaan we als K...

Lees verder
Zomerkalender 2024

21-12-2023 · ALGEMEEN

De K.VOR ruiters kunnen zich beginnen voor te bereiden op het nieuwe seizoen want onze jumping- en dressuu...

Lees verder
...
Ruben Van Dyck wint het hoofdnummer

02-10-2023 · JUMPING

Zaterdagnamiddag in het zonnige Wuustwezel bij JV Horses wist Ruben Van Dyck het hoofdnummer te winnen

Lees verder

Kalender